After 1h50 the fresh battery is empty

Store Forums Defusable Clock Bugs/Problems After 1h50 the fresh battery is empty

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #511
    Niko
    Member

    Hello,

    My name is Niko and I’m from Spain.

    I’m a noob and I already bought 5 circuits but I have a problem with one of them: I mount if with 9V battery and when I put a fresh 9,6V battery in clock position the device shut down for low battery after 1h50min.

    I suppose it’s due to a short cut but I really don’t know how can I find it. Could you please tell me what can I test in order to find the problem.

    The circuit is working just perfect but I think the battery could give more than only 1h50, right?

    This is the first one I’ve mount and it’s the one I’m using to test and understand how does it work.

    I have pictures of the soldering:

    I would really appreciate some help.

    Thanks

    #1059
    Niko
    Member

    I’ve been testing another one and the battery in the second one only work for 58min…

    I have a question: How many time it’s supposed to be working with a 9V battery?

    Thanks

    #1060
    Michael
    Keymaster

    A 9V battery is not suitable for LEDs. It should only last an hour or two (as you found). You need to use C or D cells. See the FAQ regarding batteries:

    http://nootropicdesign.com/defusableclock/faq.html

    • This reply was modified 5 years, 7 months ago by Michael.
    • This reply was modified 5 years, 7 months ago by Michael.
    #1062
    Niko
    Member

    OK, Thanks a lot

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.